Projecten

Gevel- en kozijnrenovatie in Hengelo

De diensten van Wildvank gaan verder dan uitsluitend gevelrenovatie. Voor dit project mochten wij bijvoorbeeld niet alleen de gevels herstellen, maar ook de kozijnen vervangen. Het doel was dan ook tweeledig: een solide gevelrenovatie én een optimalere isolatie.

Deze doorzonwoning in Hengelo is eigendom van een particulier, die ook de hoofdbewoner is. De opdrachtgever was op zoek naar een expert die een complete gevelrenovatie én een verbetering van de isolatiewaarde kon verzorgen. Bij Wildvank gaat ons hart sneller kloppen van dergelijke projecten… Onze experts gingen dan ook direct aan de slag met een gedegen plan van aanpak.

De uitdaging

Het voegwerk aan de gevel en de raamdorpel was aan beide zijden van deze rijtjeswoning gemiddeld gedegradeerd. Bovendien vertoonde het metselwerk op diverse plaatsen scheuren. Naast het vernieuwen van het metsel- en voegwerk verzorgden we ook het vervangen van het voegwerk van de raamdorpels en plaatsten we nieuwe kunststof kozijnen.

De kozijnen waren technisch nog in goede staat, maar gezien de lage isolatiewaarde van het glas en het materiaal was dit het moment voor vervanging. De nieuwe kunststof kozijnen werden bovendien voorzien van HR++ glas en dat zorgde direct voor een betere isolatiewaarde.

De scenario’s en de oplossingen

Voor wat betreft het verwijderen van de oude kozijnen waren we op verschillende scenario’s voorbereid. Om de nieuwe kozijnen goed te kunnen laten aansluiten op de bestaande sparingen, maakten we gebruik van een zogeheten Recystel stelkozijn. Dit kozijn is makkelijk op maat te maken en de spouwlatten worden hiermee adequaat verwerkt. De sparing kon zodanig worden aangepast dat het nieuwe kozijn hier goed op aansluit. Zo kon het kozijn in één keer goed geplaatst worden. We maakten een gedegen plan voor het inmeten, de sloop van de oude kozijnen en het gereedmaken van de sparingen om de nieuwe kozijnen te kunnen plaatsen. Elk kozijn was maatwerk. De gedegen voorbereiding zorgde dan ook dat de werkzaamheden vlot en volgens planning verliepen.

Overlast beperken

In goed overleg met de bewoners voerden we onze werkzaamheden zoveel mogelijk uit op tijdstippen dat de bewoners niet thuis waren. Om de overlast van stof en vuil verder te beperken maakten we gebruik van een stofscherm. Uiteraard zorgden we verder dat alle arbotechnische maatregelen conform de richtlijnen werden uitgevoerd.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn. De woning heeft weer een mooie, duurzame gevel. Het metselwerk ziet er weer ‘strak’ uit en dankzij de nieuwe kozijnen met HR++ glas is de isolatiewaarde aanzienlijk verbeterd.

QUOTE OPDRACHTGEVER

“We zijn erg blij met de nieuwe frisse uitstraling en de goed isolerende beglazing. De stookkosten zijn aanzienlijk minder en we genieten van het comfort.”

QUOTE MEDEWERKER BOUWPLAATS

“Het geeft mij altijd extra motivatie wanneer ik de totale gevel mag renoveren. Dat we voor dit project ook de kozijnen mochten vervangen was een extra mooie uitdaging, waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.”

QUOTE PROJECTLEIDER

“De extra aandacht die wij hebben besteed aan de voorbereiding, logistiek en planning, wierp zijn vruchten af. De communicatie met alle partijen verliep prima en dat is zeker terug te zien in het eindresultaat!”

Informatie

  • Bedrijf
  • Gevel- en kozijnrenovatie in Hengelo
  • Plaats
  • Hengelo