Nieuws

De Silvretta bedwongen

Ruim 30 inwoners van de gemeente Midden-Drenthe hebben een actie voor een goed doel afgesloten in Oostenrijk. Onder prachtige weersomstandigheden werd de Silvretta-berg zaterdag 8 september lopend en fietsend beklommen. Het doel van deze bijzondere uitdaging was geld bij elkaar te brengen voor de aanschaf van een kleine autobus voor de YWCA-school in Dar-es-Salam, Tanzania. Een school voor kansarme gehandicapte kinderen die van huis uit de “Bush” gehaald worden.

Om dit te kunnen realiseren hebben een aantal personen de handen in één geslagen om dit te kunnen organiseren waarbij een 4 tal bedrijven, waaronder Wildvank Gevelspecialisten, de teller van “nul” hebben gehaald om ook andere sponsors over de streep te halen.  Daarnaast is een breed publiek van studenten, betrokken om het geld bijeen te brengen. Naast de bedrijven sponsors moest elke deelnemer minimaal € 250,- bijeenbrengen naast een éénmalige kleine bijdrage voor de kosten.

De meeste van de 17 lopers en 14 fietsers zijn maanden in training geweest om de ruim 1.000 hoogtemeters over een afstand van 14 km via de weg of door bos en veld af te leggen. De top, de Bielerhöhe, ligt op 2.032 meter. Dat lopen en fietsen in een vlak gebied als Nederland wat anders is dan een steile berg beklimmen, bleek al snel, maar alle deelnemers hebben uiteindelijk de top bereikt.

De fietsers hebben na het bereiken van de top hun tocht mogen uitbreiden met een lus tot een totaal van 1450 hm over 36 km. De wandelaars mochten na ruim vijf uur klauteren met de bus de terugtocht aanvaarden.

De opbrengst van deze sponsoractie is bestemd voor de aanschaf van een 2e hands autobus. Hiermee kunnen gehandicapte kinderen van en naar school gebracht worden. In Tanzania hebben gehandicapte kinderen een grote achterstand. Onderwijs is moeilijk bereikbaar en veelal zijn deze kinderen ondervoed. Door ze de kans te geven naar school te gaan krijgen ze meer aandacht en zorg en gloort er meer hoop voor een betere toekomst. Deze actie heeft tot op heden ruim € 18.000 opgebracht. Voldoende voor de aanschaf van de bus.

Naast de aanschaf van de autobus is er nu voldoende geld aanwezig om ook de kwaliteit van het leerprogramma te verhogen. Uit Haren (Groningen) gaan een aantal leraren op vrijwillige basis de school met gehandicapte leerlingen een aantal jaren begeleiden.

Namens de betrokken mensen wil ik hierbij ook Wildvank Gevelspecialisten bedanken voor de bijdrage aan dit goede doel!

Otto Koops

Direct contact