Nieuws

Drenthe’s Mooiste voor het goede doel

15 juli stonden ze aan de startlijn van Drenthe’s Mooiste: een aantal collega’s en relaties van Wildvank. Niet de eerste keer dat ze de deze route, voorheen de Erik Dekker Classic, fietsen, maar ondertussen al de tweede keer. Een heerlijke dag in de zon. De dag werd onderbroken door koffie met gebak of wat anders, in de schaduw!

Met de fietstocht ondersteunde Wildvank een goed doel, namelijk het UMCG Researchfonds.

HET UMCG RESEARCHFONDS

Artsen en wetenschappers in het UMCG zetten zich samen elke dag in om kanker dichterbij genezing te brengen. Elke dag weer een klein stapje richting nieuw perspectief voor patiënten. Maar zou het niet mooi zijn als ze grotere stappen konden nemen?

Maar dat kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Financiering via reguliere kanalen is helaas niet voldoende. Om urgente problemen op te lossen en sneller resultaat te behalen is extra geld nodig. Daarom is er het UMCG Kanker Researchfonds.

Het fonds helpt bij vroeg ontdekken van kanker, nieuwe geneesmiddelen, behandeling met tabletten in plaats van infuus. Zaken waarmee het UMCG wereldwijd bekend is en waarmee levens gered kunnen worden. Voor bepaalde behandelingen is het UMCG de enige plaats in Nederland waar patiënten terecht kunnen. Denk hierbij aan het protonencentrum waar sinds december 2017 kinderen uit heel Nederlands naar toe komen voor behandeling.

Direct contact